Ξενοδοχειακά σεντόνια: Το Α και το Ω στην εμπειρία φιλοξενίας | Melinen

Ο τομέας της φιλοξενίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για την επιτυχημένη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Τα σεντόνια ξενοδοχείου είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει ο επισκέπτης. Θα εκτιμήσει οπτικά την αισθητική τους και θα αισθανθεί την άνεση και την ποιότητά τους. Με τη σωστή επιλογή, αγορά και συντήρηση των σεντονιών στο ξενοδοχείο θα αναβαθμίσετε τη συνολική εμπειρία των πελατών σας.

Δείτε στη συνέχεια ορισμένες πληροφορίες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο ιματισμό, με βάση τις δικές σας προδιαγραφές και ανάγκες.

Ποια υφάσματα είναι κατάλληλα για ξενοδοχειακά σεντόνια;

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται γενικά στην κατασκευή σεντονιών είναι:

  • Βαμβάκι
  • Λινό
  • Σατέν
  • Μετάξι
  • Ίνες μπαμπού
  • Πολυεστέρας

Λευκά είδη κατασκευάζονται επίσης και από συνδυασμό διαφορετικών υφασμάτων. Ένας συνήθης συνδυασμός που χρησιμοποιείται στην παραγωγή σεντονιών για ξενοδοχείο είναι βαμβάκι και πολυεστέρας. Η αναλογία των δύο υφασμάτων μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Μεγαλύτερος αριθμός νημάτων δεν σημαίνει πάντα καλύτερη ποιότητα

Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή σεντονιών είναι ο αριθμός νημάτων (thread count) ανά τετραγωνική ίντσα. Θεωρείται ότι υψηλότερος αριθμός νημάτων σημαίνει και καλύτερη ποιότητα σεντονιού, αυτό δεν ισχύει όμως απαραίτητα.

Ένα σεντόνι με υψηλό TC δεν θα δώσει καλύτερη αίσθηση από ένα σεντόνι με λεπτότερη ύφανση, αν η ποιότητα της ύφανσης δεν είναι καλή και έχει κόμπους. Έχει επίσης σημασία αν το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο τον χρόνο ή μόνο τους θερινούς μήνες. Τα ξενοδοχειακά σεντόνια με λεπτή ύφανση και χαμηλό TC, είναι πιο δροσερά, πιο ελαφριά και αναπνέουν περισσότερο, κάτι που τα καθιστά κατάλληλα για καταλύματα με εποχιακή καλοκαιρινή λειτουργία.

Ξενοδοχειακά σεντόνια - Τι είναι το ύφασμα περκάλι;

Τα σεντόνια περκάλι είναι μια καλή επιλογή για ξενοδοχειακά σεντόνια. Η λέξη «περκάλι» αναφέρεται στην ύφανση και δεν έχει σχέση με τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Μπορείτε να βρείτε 100% βαμβακερό περκάλι ή μείγμα βαμβακιού και πολυεστέρα. Το βάρος των σεντονιών περκάλι είναι μέτριο, πλένονται και σιδερώνονται εύκολα και είναι δροσερά, ανθεκτικά, με ωραία αίσθηση όχι ιδιαίτερα γυαλιστερά και απαιτητικά στο σιδέρωμα.

Μέγεθος και χρώμα

Στον ξενοδοχειακό τομέα τα μεγέθη στρωμάτων, μαξιλαριών και κλινοσκεπασμάτων είναι συνήθως τυποποιημένα (διπλό, υπέρδιπλο, κτλ). Παρά ταύτα, είναι φρόνιμο να μετρήσετε τις ακριβείς διαστάσεις των στρωμάτων σας, για να αποφύγετε κάθε ενδεχόμενο λάθους.

Δείτε πώς θα υπολογίσετε το μέγεθος σεντονιού, μετρώντας σωστά ένα στρώμα και τι σημαίνουν οι διαστάσεις για το μέγεθος σεντονιού.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν λευκά σεντόνια στα κρεβάτια τους. Το λευκό χρώμα ταιριάζει με κάθε είδους διακόσμηση, ενώ προσφέρει ηρεμία και βοηθά στη χαλάρωση. Τα λευκά καθαρά σεντόνια είναι επίσης ένας τρόπος για να δηλώσουν τα ξενοδοχεία ότι η καθαριότητα είναι η προτεραιότητά τους. Όμως, κάποιες μονάδες επιλέγουν να προσαρμόσουν το χρώμα των σεντονιών στη γενικότερη στιλιστική άποψη του δωματίου και χρησιμοποιούν χρωματιστά, κρεμ ή εμπριμέ σεντόνια.

 

Η Melinen παρέχει προϊόντα ξενοδοχειακού ιματισμού με υψηλή ποιότητα, αντοχή και αισθητική. Οι πελάτες σας θα νιώσουν τη διαφορά και θα σας ανταμείψουν με θετικές κριτικές και αξιολογήσεις με πέντε αστέρια.

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της Melinen, που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη λύση για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ξενοδοχειακής μονάδας σας ή ακολουθήστε μας στο Facebook, το Instagram και το Pinterest για να μαθαίνετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες προτάσεις και τάσεις στον τομέα των λευκών ειδών.