Πετσέτες Ξενοδοχείου: Κάθε πότε χρειάζονται ανανέωση; | Melinen

Οι πετσέτες ξενοδοχείου είναι από τα σημαντικότερα λευκά είδη του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Για κάποιους επισκέπτες μπορεί να είναι σημαντικότερες και από τα σεντόνια του ξενοδοχείου, καθώς θέλουν να αισθάνονται απόλυτη καθαριότητα, άνεση και ασφάλεια μετά το μπάνιο τους.

Επομένως, είναι βασική προτεραιότητα του τμήματος ανεφοδιασμού λευκών ειδών του ξενοδοχείου, να γνωρίζει κάθε πότε οι πετσέτες ξενοδοχείου πρέπει να ανανεωθούν.

Πριν δώσουμε μια προσεγγιστική απάντηση σε αυτό, ας δούμε ποιους παράγοντες χρειάζεται να λάβετε υπόψη, για να υπολογίσετε το χρονικό πλαίσιο ανανέωσης των πετσετών.

Πόσους φιλοξενούμενους είχατε;

Αρχικά θα πρέπει να αναλογιστείτε πόσους φιλοξενούμενους είχατε το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Αν το ξενοδοχείο σας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών, για παράδειγμα κατά τη θερινή περίοδο, είναι πιθανό να χρειαστείτε μερική αντικατάσταση στις πετσέτες μπάνιου ή πισίνας πριν το τέλος της σεζόν.

Τι είδους απορρυπαντικά χρησιμοποιείτε στις πετσέτες ξενοδοχείου;

Κάτι ακόμα που παίζει σημαντικό ρόλο για την απαλότητα στις πετσέτες ξενοδοχείου, είναι το πόσο απαλό είναι το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για τις πλύσεις. Όπως ήδη γνωρίζετε, οι πετσέτες πλένονται αρκετά συχνά στα ξενοδοχεία. Αν χρησιμοποιείτε ένα σκληρό απορρυπαντικό είναι δύσκολο να διατηρήσετε τις πετσέτες σας αφράτες για μεγάλο διάστημα.

Πόσο σκληρό νερό έχει η περιοχή σας;

Το νερό της περιοχής σας επηρεάζει επίσης την υφή στις πετσέτες. Αν το ξενοδοχείο σας εδρεύει σε περιοχή με σκληρό νερό, καλό είναι να πάρετε τα μέτρα σας, χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα (αποσκληρυντικά), που καταπολεμούν τα άλατα στις πλύσεις.

Πόσο ποιοτικές πετσέτες ξενοδοχείου επιλέγετε;

Λευκές πετσέτες ξενοδοχείου

Φυσικά, αν έχετε ήδη προβλέψει όλα τα παραπάνω, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η συνετή επιλογή σε πετσέτες ξενοδοχείου.

Ο δείκτης ποιότητας στις πετσέτες είναι το GSM, και είναι ουσιαστικά τα γραμμάρια ανά τετραγωνικό.

Υψηλό GSM σημαίνει υψηλή ποιότητα της πετσέτας. Για τιμές 400-600, η ποιότητα είναι κορυφαία και οι πετσέτες επηρεάζονται λιγότερο από το απορρυπαντικό, το μαλακτικό και την ποιότητα νερού της περιοχής.

Στη Melinen θα βρείτε μόνο πετσέτες ξενοδοχείου με δείκτη ανώτερου του 500 για πετσέτες μπάνιου και ανώτερου του 400 για πετσέτες πισίνας. Όταν επιλέγετε ποιοτικές πετσέτες ξενοδοχείου, είστε σίγουροι ότι αυτές θα καλύψουν τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας για αρκετές σεζόν, ενώ όταν επιλέγετε χαμηλότερης ποιότητας πετσέτες, ίσως δεν καταφέρουν να σας καλύψουν ούτε για μία τουριστική περίοδο.

Βέβαια ο δείκτης GSM δεν είναι ο μοναδικός δείκτης ποιότητας για τις πετσέτες. Ρόλο παίζουν και:

  • ο τρόπος ύφανσης
  • το είδος νήματος
  • η τεχνική κατασκευής (μονόκλωνη ή δίκλωνη πετσέτα)
  • το υλικό της ύφανσης

Οι αμιγώς βαμβακερές πετσέτες, για παράδειγμα, είναι υποαλλεργικές, ανθεκτικές και προσφέρουν μια μαλακή και δροσερή αίσθηση κατά τη χρήση.

Extra tip: Προσθέστε σόδα στις πλύσεις

Πετσέτες για σπα

Μια χρήσιμη συμβουλή που αρκετά ξενοδοχεία εφαρμόζουν, για να κρατούν αφράτες τις πετσέτες, είναι η προσθήκη κοινής μαγειρικής σόδας στις πλύσεις. Η σόδα είναι γνωστή για τις καθαριστικές της ιδιότητες. Είναι ένα φυσικό υλικό, που βοηθά τα ρούχα αλλά και τις πετσέτες να είναι πιο αφράτες. Δοκιμάστε να τη χρησιμοποιήσετε στις επόμενες πλύσεις σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Η Melinen φέρνει ποιοτικά λευκά είδη στο χώρο σας και προτείνει τρόπους να αξιοποιήσετε καλύτερα τον εξοπλισμό σας. Χαρίστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και άνεσης στους επισκέπτες του ξενοδοχείου σας, μέσα από αξεπέραστη ποιότητα στα λευκά σας είδη.

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Pinterest, για να ανακαλύψετε περισσότερες προτάσεις σε λευκά είδη για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να λάβετε εξατομικευμένη προσφορά για το ξενοδοχείο σας.