Τραπεζομάντηλα Φαγητού: Δώστε rustic αέρα στο σπίτι σας | Melinen

Το σπίτι μας οφείλει να είναι πάντα ένας χώρος άνεσης και ηρεμίας. Τώρα οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, καθώς εργάζονται από εκεί ή παρακολουθούν μαθήματα και διαλέξεις από το σπίτι τους. Κάπως έτσι έχει εμφανιστεί μια τάση για ανανέωση του σπιτιού, ώστε αυτό να εμπνέει ηρεμία μέσα από μια νέα εκδοχή της ρουστίκ ομορφιάς.

Συνεχίζοντας να διατηρεί μια μοντέρνα αισθητική, το σπίτι αγκαλιάζει κάποιες παραδοσιακές επιλογές διακόσμησης, οι οποίες δίνονται με μια πιο σύγχρονη ματιά. Από τραπεζομάντηλα φαγητού, αντικείμενα κουζίνας, μοναστηριακά τραπέζια και διακόσμηση που θυμίζει ένα σπίτι στη φύση, η neo-rustic τάση ήρθε για να μας ανανεώσει αλλά και να μας κάνει να νιώσουμε οικεία και άνετα.

Η neo-rustic τάση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της από το 2019 και σιγά σιγά εδραιώθηκε ως διακοσμητική επιλογή για κατοικίες, εξοχικά, cottages, και τουριστικά θέρετρα. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από κορυφαίους interior designers στον κόσμο, οι οποίοι προτείνουν τις δημιουργικές τους ιδέες για rustic home decor που μας εμπνέουν!

Ας δούμε μαζί τι χρειάζεται για να φτιάξετε κι εσεις μια neo-rustic τραπεζαρία στο σπίτι ή το εξοχικό σας.

Πώς θα φτιάξετε μια neo-rustic τραπεζαρία

Ρουστίκ εσωτερικός χώρος με τραπέζι και τραπεζομάντηλο

Ξύλινα έπιπλα

Βασικό στοιχείο της ρουστίκ κουλτούρας είναι τα φυσικά υλικά. Επομένως τα ξύλινα έπιπλα είναι κυρίαρχα σε μια neo-rustic τραπεζαρία. Ένα τραπέζι μοναστηριακού τύπου θα δώσει μοναδικό χαρακτήρα στην τραπεζαρία σας. Επίσης, όμορφη επιλογή είναι οι ξύλινες καρέκλες, που συχνά δεν είναι ίδιες, αλλά μπορεί να έχουν διαφορετικό design ή διαφορετικό χρώμα ξύλου.

Παραδοσιακά τραπεζομάντηλα φαγητού

Αν έχετε ήδη επιλέξει τα έπιπλα της τραπεζαρίας, το αμέσως επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα παραδοσιακό τραπεζομάντηλο φαγητού, για να τοποθετήσετε πάνω στη ρουστίκ τραπεζαρία σας. Τα καρό τραπεζομάντηλα φαγητού είναι μια εξαιρετική επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας μάλιστα νοσταλγικές νότες, αφού, λίγο ή πολύ, όλοι μας ως παιδιά έχουμε γευματίσει πάνω σε κλασικά καρό τραπεζομάντηλα κουζίνας.

Ιδιαίτερα rustic αντικείμενα

Ρουστίκ αντικείμενα και ξύλινα έπιπλα

Τέλος, για να ολοκληρώσετε τη neo-rustic ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία, μπορείτε να επιλέξετε ιδιαίτερα τσίγκινα αντικείμενα ή αντικείμενα παλαιοπωλείου, που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Φυσικά μπορούν να γίνουν πέρα για πέρα χρηστικά, στο μαγείρεμα, το σερβίρισμα ή τη ζαχαροπλαστική. Δεν παύουν, όμως, να αποτελούν αντικείμενα που αναδεικνύουν την παραδοσιακή χροιά στο σπίτι σας.

Bonus: Rustic τραπεζομάντηλα φαγητού και στο πικ νικ

Οικογένεια σε πικ νικ με καρό τραπεζομάντηλο φαγητού

Τα neo-rustic τραπεζομάντηλα φαγητού, δεν προορίζονται για χρήση μόνο στην τραπεζαρία σας. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν η βάση για το πικ-νικ σας μαζί με τα παιδιά, τους φίλους και τους συγγενείς σας. Η τάση προς το ρουστίκ δεν μένει μόνο στη διακόσμηση. Επεκτείνεται και στην αγάπη μας για τη φύση και τη ρομαντική πλευρά της ζωής. Δώστε χαρά σε όλη την οικογένεια μέσα από μικρά πράγματα, που όμως αλλάζουν τη διάθεση όλων και σας φέρνουν πιο κοντά!

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο σε τραπεζομάντηλα κουζίνας ή τραπεζομάντηλα σετ;

Η Melinen προσφέρει ποιοτικά λευκά είδη ελληνικού σχεδιασμού, που ανανεώνουν το σπίτι σας και φροντίζουν όσους αγαπάτε. Βρείτε μας σε Facebook, Instagram και Pinterest για περισσότερες ιδέες και προτάσεις διακόσμησης με λευκά είδη.